06 22 455 430 info@praktijktransire.nl

Zwangerschap en Hypnotherapie

Door Annette van Laarhoven

Mijn zwangerschap is van grote invloed geweest dat ik Psychoanalytisch hypnotherapie ben gaan studeren.

Ik had polycysteus ovarium syndroom.  Ik kon moeilijk zwanger worden. Na veel omwegen had ik de medische wereld nodig . Doordat ik zelf diverse therapieën als opleiding had gedaan, had ik geleerd om dichter ik heb geleerd om dichter bij mezelf te blijven. Hierna ben ik zwanger geworden van een tweeling.

Met de hypnotherapie  bleek ik veel gevoelens van mijn moeder mee te dragen. Als kind voel je alles zo binnen zo buiten. Hiermee bedoel ik dat je de emoties van een ander voelt  en van jezelf. Alleen weet je als kind niet altijd deze gevoelens te plaatsen of naar te handelen. Het enig wat je kan doen is opslaan in je lichaam. Met hypnotherapie heb ik als het ware mijn baarmoeder gereinigd. ( ik wil iedereen die gevoelens doorgeeft niet veroordelen. Dit is een normaalproces )

Ik voelde na de hypnotherapie sessie meteen dat ik van een platte buik naar een open buik was gegaan.

Ik ben nu al enige tijd therapeut en heb ik ook diverse hynotherapie sessies gedaan met  cliënten die  een miskraam of een doodgeboren of gehandicapte kindje hebben gehad. Tijdens de sessie  reinig je de baarmoeder.  Emotioneel of energetisch, hoe je het wil noemen.  Dan voelt het kindje wat daarna de in de baar moeder komt niet het verdriet , angst of de dood in de baarmoeder. Tevens werk je aan je eigen rouwproces.

Ik heb  diverse moeders zwanger zien worden met een goed gevoel. Dit is heel dankbaar werk.

Lees hier meer over hypnotherapie.