06 22 455 430 info@praktijktransire.nl

Cesartherapie Gemert

Oefentherapie Cesar in regio Gemert

Oefentherapie Cesar-Mensendieck is een behandelmethode gericht op het behandelen en voorkomen van klachten die gevolg zijn van onjuiste houding of afwijkende bewegingspatronen. Praktijk Transire is actief in regio Gemert en is gespecialiseerd in het aanleren van een gezonde houding en beweeggedrag, met als doel om lichamelijke klachten ontstaan door een verkeerde houding te verminderen of te laten verdwijnen.

In deze tijd zien we dat steeds meer mensen lichamelijke klachten ontwikkelen door een verkeerde lichaamshouding. Denk bijvoorbeeld aan het langdurig werken aan een computer of het gebruik van een tablet/smartphone. Het lijkt soms wel dat we geleefd worden door techniek en apparaten. Dit heeft een enorm invloed en effect op ons lichaam. Die monotone, verkeerde houding leidt tot overbelasting en mogelijk zelfs tot uitval van lichaamsdelen en gewrichten. Cesartherapie biedt oplossing om deze klachten te verhelpen.

EMDR therapie

Aanleiding voor Cesartherapie

Er zijn verschillende aanleidingen om oefentherapie Cesar en Mensendieck toe te passen. Wij kunnen je helpen wanneer je onderstaande klachten ondervindt:

  • Klachten veroorzaakt door een verkeerde houding of beweging
  • Klachten veroorzaakt door werkzaamheden, zoals computer klachten of een muisarm
  • Terugkerende nek-, rug- en schouderklachten
  • Bij het verbeteren van de ademtechniek
  • Bij de behandeling van aandoeningen (artrose, hernia, ischias etc.)
  • Bij de behandeling van reumatische aandoeningen
  • Bij scheefstand of verkromming van je rug en wervelkolom

Praktijk Transire is actief in regio Gemert en helpt middels Cesartherapie graag je houding verbeteren, zodat je in de toekomst pijn- en klachtenvrij kan leven. Onze praktijk combineert de behandelmethoden oefentherapie Cesar en Mensendieck om het beste resultaat voor jou te realiseren.

De toegevoegde waarde van oefentherapie Cesar

Cesartherapie vraagt de cliënt om een actieve houding

Om het beste resultaat voor je te realiseren reikt de oefentherapeut de cliënt een aantal oefeningen aan. Deze oefeningen vormen als het ware het gereedschap waar de cliënt zelfstandig mee aan de slag kan. Praktijk Transire ondersteunt en coacht de cliënt gedurende het traject.

Cesartherapie richt zich op het gehele lichaam

De Cesartherapeut richt zich, ongeacht de klacht of aandoening, op het gehele lichaam en niet specifiek op het deel van het lichaam waar de klacht zich manifesteert. De oorzaak van de klacht wordt opgespoord door te kijken naar samenhang tussen klacht, lichaamshouding en bewegingsgewoonten. Tijden Cesartherapie wordt gewerkt aan het verhelpen van je klachten en het voorkomen van toekomstige klachten.

Oefentherapie Cesar maakt de cliënt zelfredzaam

Voor iedere cliënt wordt een persoonlijk en op maat gemaakt behandelprogramma samengesteld. Praktijk Transire in regio Gemert leer je stapsgewijs de samenhang tussen klacht en lichaamshouding te doorzien en ontdekt de oorzaak van de problemen. Als de klachten weer terugkomen, kan de cliënt deze zelf verhelpen en hoeft hij niet direct opnieuw hulp in te schakelen van een paramedicus.

Oefentherapie Cesar is kostenbesparend 

Na afloop van de Cesartherapie behandeling beschikken clienten over de kennis en vaardigheden die nodig zijn om hun klachten in de toekomst zelfstandig te verhelpen of onder controle te houden. Hierdoor belanden cliënten minder snel opnieuw in het behandel circuit. Het voorkomen van nieuwe klachten heeft voor een cliënt een enorm voordeel, aangezien het op lange termijn een aanzienlijke kostenbesparking oplevert. Oefentherapie Cesar en Mensendieck is een investering in jezelf om van de lichaamelijke klachten af te komen en daarnaast dus ook om klachten toekomstige klachten te voorkomen.

Wanneer de klachten tevens een psychosomatische oorzaak hebben, combineren we de behandeling met psychoanalyse om te kijken waar de oorzaak ligt.

Vakkundige Cesartherapie in omgeving Gemert

In de eerste afspraak probeert de Cesartherapeut te achterhalen wat de mogelijke oorzaak is van je klachten. Daarnaast voeren wij ook een kort onderzoek uit. Wij kijken naar je houding en stellen vervolgens een individueel behandelplan op. Het behandelplan bestaat o.a. uit houdings- en bewegingsadviezen en geschikte oefeningen die je zelfstandig uit kan voeren. Heb je structureel last van je lichaam en herken je zich in bovengenoemde klachten? Neem dan contact op en laat je klachten verhelpen.

Door bewuster om te gaan met je lichaam leer je een betere lichaamshouding aan. Dit resulteert in minder lichamelijke klachten en uiteindelijk verdwijnen je grootste belemmeringen. Wij zijn actief in regio Gemert en kunnen je helpen om pijn- en klachtenvrij te leven.

De zorg die wij verlenen valt onder alternatieve geneeswijzen en beweegzorg. De zorg is voor kinderen onder de 18 opgenomen in het basispakket. Volwassen kunnen alternatieve geneeswijzen en beweegzorg vergoed krijgen uit de aanvullende verzekering. Bekijk goed of je de behandelingen vergoed krijgt. De tarieven voor Cesartherapie vind je op onze tarievenpagina.