06 22 455 430 info@praktijktransire.nl

Behandeling depressies

Door Annette van Laarhoven

Behandeling Depressies

Iedereen heeft in zijn leven wel momenten waarop het minder met je gaat. Dat je het gevoel hebt dat de hele wereld zich tegen jou keert en dat er maar niets lijkt te lukken of nog uit je handen komt. Er is simpelweg geen pasklaar antwoord hoe een depressie te bestrijden. Soms gaan depressies vanzelf weer over soms zijn er ingrijpendere maatregelen nodig. Vaak probeert men depressieve gevoelens op allerlei manieren te  verbloemen. Bekijk hier  het filmpje over de zwarte hond, uitgebracht door de WHO (Wereld Gezondheids Organisatie)

Pillen en Praten

Pillen en praten wordt vaak ingezet om depressies het hoofd te bieden maar ook dat blijkt soms niet toereikend te zijn om het algemeen gevoel van onbehagen uit je lijf te jagen. Je blijft het gevoel houden in een cirkelt om je eigen negatieve as te draaien.  Soms helpen impulsen vanuit een andere hoek.

Praktijk Transire en depressies

Ik sta in de regio Venray, Deurne Helmond bekend om mijn integrale aanpak van depressies. Ik werk op dit vlak ook samen met professionele gezondheidsinstellingen en zorgverleners. Doordat Praktijk Transire een groot aantal disciplines onder één dak heeft ondergebracht is de kans op succes vele malen hoger dan je uitsluitend te richten op één behandelmethode. Vanuit mijn praktijk werken we met:

  • Traumaverwerking EMDR
  • Hypnotherapie en psychoanalyse
  • Mindfulness
  • Familieopstellingen
  • Adem- en ontspanningstherapieën