06 22 455 430 info@praktijktransire.nl

Persoonlijke groei

Door Annette van Laarhoven

Persoonlijke groei is een langzaam proces van vallen en opstaan. Je bent waarschijnlijk op deze pagina terecht gekomen met een onbehaaglijk gevoel van “het moet anders”. Persoonlijke groei is het toe werken naar een situatie waarbij je van jezelf vindt dat je bepaalde doelen moet stellen en deze graag wilt bereiken.

Het is het aanpassen van gedrag, gewoontes, houding en de manier waarop je in het leven staat en tegen de wereld aan kijkt. Groeien is een leerproces. Wat eigenlijk in houdt dat je nu op een punt gekomen bent waarbij je tegen jezelf hebt gezegd, dit kan zo niet langer. Waarschijnlijk weet jel onbewust al heel goed waar de klepel hangt maar je krijgt het maar niet voor elkaar de volgende stap in je ontwikkeling te maken.

Elk persoon heeft zijn of haar gedrag DNA. Gevormd en beïnvloed door zo enorm veel factoren. Aan de andere kant va de schaal zie je dan ook weer dat de manier waarop wij collectief zijn gevormd en opgevoed in deze maatschappij dat er ook weer veel overeenkomsten zijn. Dit maakt dat Praktijk Transire zowel therapieën aan biedt op individueel niveau als ook groepslessen.