06 22 455 430 info@praktijktransire.nl

Mindfulness

Door Annette van Laarhoven

Meer rust in je leven door mindfulness

Je kent het wel, je rijdt op de snelweg en pardoes vergeet je de afrit te nemen of iemand is een heel verhaal aan het vertellen maar het gaat er bij jou het ene oor in en het andere weer uit. Je bent er met je hoofd niet bij. Waarschijnlijk heb je je wel eens afgevraagd hoe zoiets nou kan? Hoe zou het leven er uit zien als je wat meer rust in je hoofd zou krijgen? Eindelijk weer te kunnen genieten van de kleine dingen die het leven extra mooi maken.

Wat is  Mindfulness?

Mindfulness is leven met je volle aandacht voor het moment nu. In ons jachtige bestaan, leven we niet meer in het heden. Nee, we worden geleefd. Kinderen, werk, vrienden, familie, hobby’s, sport, boodschappen en nog een hele lijst aan zaken die dagelijks onze aandacht verdienen. Continu dwalen onze gedachten af naar dingen die spelen. Dit kunnen toekomstige zaken of verplichtingen zijn of gebeurtenissen die zich in het verleden hebben afgespeeld.

Concentratie en focus is dan ver te zoeken. Soms heb je wel eens het gevoel; “Waar zit die uit knop?” Mindfulness is een manier van denken en leven waarbij je jezelf traint meer in het heden te leven en daardoor automatisch ook meer innerlijke rust gaat krijgen. Rust in je hoofd leidt tot een gelukkiger gevoel er is weer ruimte om te gaan genieten van die kleine momenten met je kinderen of partner bijvoorbeeld. Je eindelijk ook weer eens wat meer tijd voor jezelf gaat krijgen.

Alle gedachten die gaan over gisteren en morgen schuiven naar de achtergrond.

Mindfulness Praktijk Transire

Mindfulness is genieten van het moment nu

Stel je hebt net een zware dag op je werk achter de rug Je zit in je auto nog half na te denken over hoe het gesprek met je baas is verlopen eerder die dag. Tegelijkertijd kijk je op je mobiel omdat je nou al 15 minuten langer in die file staat en je nog boodschappen moet doen en de kinderen zo uit school zijn. Je moet ook nog koken de vaat opruimen omdat je om acht uur bij je vriendin wilt zijn waarmee je had afgesproken.

Ineens gaat die knop om. Je ziet de zon achter die wolken uit komen en je geniet intens van je beker koffie die je net onderweg hebt gekocht. Het geluid op de radio produceert net dat geweldige nummer waar je helemaal van in een feeststemming komt. Tenslotte is het vrijdag en heb je straks een avondje voor jezelf die je samen met je vriendin op een terras kunt inluiden.

Mindfulness zorgt voor minder stress en een hogere concentratie maar, het aller belangrijkste…… rust!

Voordelen van mindfulness

 • Het werkt stress verlagend en ontspannend
 • Je voelt je gelukkiger
 • Je voelt rust
 • Je gaat meer genieten
 • Je bent productiever
 • Kleine dingen worden belangrijker
 • Betere focus

Hoe kan Praktijk Transire je helpen om mindfulness onder de knie te krijgen?

De eerste stap in een leerproces, is het onderkennen dat je het anders wilt doen. Dat je er van bewust wordt dat er een onbekwaamheid is. Naast het feit dat je zelf onderkent dat er een onbekwaamheid is, speelt ademhaling hierin een hele belangrijke rol. Praktijk Transire heeft een uniek concept uitgewerkt waarin de combinatie van ademhalingstherapieën en bepaalde behandelmethodieken er voor zorgen dat je meer rust in je hoofd gaat krijgen.

Praktijk Transire heeft mindfulness volledig geïntegreerd in haar behandelmethodieken en maakt onderdeel uit van adem- en ontspanningstherapieën. Ik sta in de regio Zuidoost Brabant en Noord Limburg bekend om mijn integrale aanpak.

Juist deze combinatie zorgt er voor dat je betere resultaten behaald en je op korte termijn resultaten terug ziet in je dagelijkse leven. Mijn ervaring is dat mindfulness een combinatie moet zijn van:

 • Hypnotherapie
 • Psychoanalyse
 • Familieopstelling
 • Adem- en ontspanningstherapieën
 • Mindfulness
 • Methode van Dixhoorn
 • Feldenkreis
 • En in sommige situaties traumaverwerking EMDR

Door deze gecombineerde aanpak geef ik je extra handgrepen om mindfulness sneller een deel van je leven te laten uit maken. Mindfulness maakt onderdeel uit van de adem- en ontspanningstherapieën.