06 22 455 430 info@praktijktransire.nl

Cesartherapie Helmond

Cesartherapie in de regio Helmond

In de digitale wereld spenderen we uren achter de computer, tablet of smartphone. Het schijnt soms dat we geleefd worden door techniek en apparaten. Dit alles heeft een enorme invloed op ons lichaam. Die monotone, vaak verkeerde houding leidt tot overbelasting of zelfs uitval van lichaamsdelen en gewrichten.

Cesartherapie is een behandelmethode gericht op de behandeling en voorkomen van klachten die het gevolg zijn een onjuiste houding of afwijkende bewegingspatronen. Het doel van oefentherapie Cesar is het verminderen en het laten verdwijnen van deze klachten. Praktijk Transire is gespecialiseerd om je houding te veranderen en er bewuster mee om te gaan. Ben je op zoek naar Cesartherapie in regio Helmond? Neem dan contact met ons op.

Cesartherapie

Aanleiding voor Cesartherapie

Er zijn verschillende aanleidingen om oefentherapie Cesar toe te passen. Wij kunnen je helpen wanneer je onderstaande klachten ondervindt:

  • Klachten veroorzaakt door een verkeerde houding of beweging
  • Klachten veroorzaakt door werkzaamheden, zoals computer klachten of een muisarm
  • Terugkerende nek-, rug- en schouderklachten
  • Bij het verbeteren van de ademtechniek
  • Bij de behandeling van aandoeningen (artrose, hernia, ischias etc.)
  • Bij de behandeling van reumatische aandoeningen
  • Bij scheefstand of verkromming van je rug en wervelkolom

Praktijk Transire gelegen in regio Helmond kan je helpen door het toepassen van de behandelmethoden oefentherapie Cesar en Mensendieck.

De toegevoegde waarde van oefentherapie Cesar

Cesartherapie vraagt de cliënt om een actieve houding

Om het beste resultaat voor jou te realiseren reikt de oefentherapeut de cliënt een aantal oefeningen aan. Deze oefeningen vormen als het ware het gereedschap waar de cliënt zelfstandig mee aan de slag kan. Praktijk Transire ondersteunt en coacht de cliënt gedurende het traject.

Cesartherapie richt zich op het gehele lichaam

De Cesartherapeut richt zich, ongeacht de klacht of aandoening, op het gehele lichaam en niet specifiek op het deel van het lichaam waar de klacht zich manifesteert. De oorzaak van de klacht wordt opgespoord door te kijken naar samenhang tussen klacht, lichaamshouding en bewegingsgewoonten. Tijden Cesartherapie wordt gewerkt aan het verhelpen van je klachten en het voorkomen van toekomstige klachten.

Oefentherapie Cesar maakt de cliënt zelfredzaam

Voor iedere cliënt wordt een persoonlijk en op maat gemaakt behandelprogramma samengesteld. Praktijk Transire in regio Helmond leer je stapsgewijs de samenhang tussen klacht en lichaamshouding te doorzien en ontdekt de oorzaak van de problemen. Als de klachten weer terugkomen, kan de cliënt deze zelf verhelpen en hoeft hij niet direct opnieuw hulp in te schakelen van een paramedicus.

Oefentherapie Cesar is kostenbesparend 

Cesartherapie maakt cliënten bewust van hun eigen lichaam en zorgt ervoor dat zij na afloop van de behandeling beschikken over de kennis en vaardigheden die nodig zijn om hun klachten voortaan zelfstandig te verhelpen of onder controle houden. Hierdoor belanden cliënten niet zo snel opnieuw in het behandel circuit en dat is een enorm voordeel voor de cliënt.  Oefentherapie Cesar en Mensendieck heeft een belangrijke functie in het voorkomen van nieuwe klachten. Het levert, zeker op lange termijn, een aanzienlijke kostenbesparing op.

Wanneer de klachten tevens een psychosomatische oorzaak hebben, combineren we de behandeling met psychoanalyse om te kijken waar de oorzaak ligt.

Vakkundige Cesartherapie in omgeving Helmond 

In de eerste afspraak probeert de Cesartherapeut te achterhalen wat de mogelijke oorzaak is van je klachten. Daarnaast voeren wij ook een kort onderzoek uit. Wij kijken naar je houding en stellen vervolgens een individueel behandelplan op. Het behandelplan bestaat o.a. uit houdings- en bewegingsadviezen en geschikte oefeningen die je zelfstandig uit kan voeren. Heb je last van nek-, rug- en schouderklachten of merk je dat je een verkeerde houding hebt tijdens het werken, neem dan contact met ons op.

Door bewuster om te gaan met je lichaam leer je een betere lichaamshouding aan, wat weer resulteert in het verminderen en verdwijnen van klachten. Wij zijn actief in regio Helmond en kunnen je helpen om pijn- en klachtenvrij te leven.

De zorg die wij verlenen valt onder alternatieve geneeswijzen en beweegzorg. De zorg is voor kinderen onder de 18 opgenomen in het basispakket. Volwassen kunnen alternatieve geneeswijzen en beweegzorg vergoed krijgen uit de aanvullende verzekering. Bekijk goed of je de behandelingen vergoed krijgt. De tarieven voor Cesartherapie vind je op onze tarievenpagina.