06 22 455 430 info@praktijktransire.nl

Cesartherapie Venray

Oefentherapie Cesar in regio Venray

‘’Zitten is het nieuwe roken’’ is een bekende uitspraak tegenwoordig. In de digitale wereld spenderen we uren achter de computer, tablet of smartphone. Vaak is de houding waarin we de werkzaamheden en bezigheden uitvoeren niet optimaal. De monotone, vaak verkeerde houding leidt met regelmaat tot overbelasting van lichaamsdelen en gewrichten.

Cesartherapie is gericht op de behandeling en het voorkomen van klachten die het gevolg zijn van een onjuiste houding en afwijkende bewegingspatronen. Deze oefentherapie heeft als doel om bestaande klachten op kort termijn te verminderen en uiteindelijk de chronische klachten te laten verdwijnen. Praktijk Transire heeft al veel mensen in regio Venray geholpen met Cesartherapie. Dus ben je op zoek naar een Cesartherapie in de regio Venray, neem dan contact met me op.

EMDR therapie

Oefentherapie Cesar in regio Venray

‘’Zitten is het nieuwe roken’’ is een bekende uitspraak tegenwoordig. In de digitale wereld spenderen we uren achter de computer, tablet of smartphone. Vaak is de houding waarin we de werkzaamheden en bezigheden uitvoeren niet optimaal. De monotone, vaak verkeerde houding leidt met regelmaat tot overbelasting van lichaamsdelen en gewrichten.

Cesartherapie is gericht op de behandeling en het voorkomen van klachten die het gevolg zijn van een onjuiste houding en afwijkende bewegingspatronen. Deze oefentherapie heeft als doel om bestaande klachten op kort termijn te verminderen en uiteindelijk de chronische klachten te laten verdwijnen. Praktijk Transire heeft al veel mensen in regio Venray geholpen met Cesartherapie. Dus ben je op zoek naar een Cesartherapie in regio Venray, neem dan contact met ons op.

Aanleiding voor Cesartherapie

Oefentherapie Cesar is zeer geschikt voor de behandeling van verschillende lichamelijke klachten, zoals:

  • Klachten veroorzaakt door een verkeerde houding of beweging.
  • Klachten veroorzaakt door werkzaamheden, zoals computer klachten of een muisarm.
  • Terugkerende nek-, rug- en schouderklachten.
  • Bij het verbeteren van de ademtechniek.
  • Bij de behandeling van aandoeningen (artrose, hernia, ischias etc.).
  • Bij de behandeling van reumatische aandoeningen.
  • Bij scheefstand of verkromming van uw rug en wervelkolom.

Praktijk Transire is gelegen in regio Venray en heeft veel ervaring in het verhelpen van lichamelijke klachten die zijn ontstaan door een langdurige verkeerde houding.

De toegevoegde waarde van oefentherapie Cesar

Cesartherapie vraagt de cliënt om een actieve houding

De oefentherapeut introduceert een aantal oefeningen die de cliënt zelfstandig kan toepassen. De oefeningen vormen als het ware het gereedschap om zelfstandig aan het herstel te werken. Een actieve houding en het toepassen van de oefeningen helpt de cliënt om het spoedig en langdurig herstel te realiseren. Praktijk Transire ondersteunt en coacht de cliënt gedurende het complete traject.

Cesartherapie richt zich op het gehele lichaam

De Cesartherapeut richt zich, ongeacht de klacht of aandoening, op het gehele lichaam en niet specifiek op het deel van het lichaam waar de klacht zich manifesteert. Om een goed behandelplan op te stemmen is het van belang om de oorzaak van de klacht op te sporen en te bekijken wat de samenhang is tussen de klacht, lichaamshouding en bewegingsgewoonten. Zodoende is het mogelijk om op een duurzame wijze klachten te verhelpen en toekomstige klachten te voorkomen.

Oefentherapie Cesar maakt de cliënt zelfredzaam en kostenbesparend 

Elke klacht is anders en dat vergt altijd een persoonlijk en maatwerk behandelprogramma. Door het opstellen van het behandelprogramma kunnen wij de klachten juist en goed verhelpen. Praktijk Transire in regio Venray leert jou stapsgewijs de samenhang tussen klacht en lichaamshouding inzien, zodat je de oorzaken van de problemen ook zelf kunt ontdekken. Hierdoor ben je in staat om klachten zelfstandig te verhelpen wanneer deze terugkomen en hoef je niet direct hulp in te schakelen van een Cesar oefentherapeut.

Aangezien cliënten tijdens Cesartherapie bewust worden gemaakt van zijn eigen lichaam, beschikken zij na het traject over de kennis en vaardigheden om de klachten zelfstandig te verhelpen of onder controle te houden. Hierdoor belanden cliënten niet – zo snel – opnieuw in het behandel circuit. Op lange termijn levert het een aanzienlijke kostenbesparing op.

Wanneer de klachten tevens een psychosomatische oorzaak hebben, combineren we de behandeling met psychoanalyse om te kijken waar de oorzaak ligt.

Vakkundige Cesartherapie in omgeving Venray 

In de eerste afspraak probeert de Cesartherapeut te achterhalen wat de mogelijke oorzaken zijn van de klachten. Ook voer ik een kort lichamelijk onderzoek uit. Zo kijk ik bijvoorbeeld naar je lichaamshouding en vervolgens stel ik een individueel behandelplan op. Het behandelplan bestaat o.a. uit houdings- en bewegingsadviezen en oefeningen die je thuis kunt uitvoeren. Ervaar je nek-, rug- en schouderklachten of merk je dat je geregeld een verkeerde houding hebt tijdens het werken, neem dan contact met mij op.

Door bewustwording leer je een betere lichaamshouding aan en dat resulteert in minder en het verdwijnen van lichamelijke klachten. Praktijk Transire is actief in regio Venray en helpt je graag pijn- en klachtenvrij leven.

De zorg die ik verleen valt onder alternatieve geneeswijzen en beweegzorg. De zorg is voor kinderen onder de 18 opgenomen in het basispakket. Volwassen kunnen alternatieve geneeswijzen en beweegzorg vergoed krijgen uit de aanvullende verzekering. Bekijk goed of je de behandelingen vergoed krijgt. De tarieven voor Cesartherapie vind je op onze tarievenpagina.