06 22 455 430 info@praktijktransire.nl

Emoties en gevoelens

Door Annette van Laarhoven

Wat is het verschil tussen emoties en gevoelens? 

Emoties zijn energieën die zich heel sterk manifesteren in het fysieke lichaam. Emoties zijn re-acties op dingen die je eigenlijk niet begrijpt! Als je b.v. een woedeaanval krijgt, omdat iemand je onverwacht kwetst voel je een vlaag van boosheid door je heen trekken. Dit is heel goed te voelen in je lichaam: op bepaalde plaatsen verkrampt je energie of je krijgt het heet…. Deze reacties maken duidelijk dat je iets niet begrijpt. Er vindt geen uitwisseling plaats.….het resoneert niet….

Er komt een energie op je af die je niet kunt plaatsen én die je niet gerechtvaardigd vindt. In wezen reageer je jouw innerlijke onbegrip en onmacht af via de emotie. Energetisch treedt er een soort van explosie op, een soort van ontlading.

Emoties hebben een duidelijke aanleiding, een ‘trigger’ in de buitenwereld, die je ertoe brengt emotioneel te worden. Die emotie(s) hebben zoals al eerder gezegd een signaalfunctie.

Emotioneel Lichaam

Het gebied van de emoties, ook wel het emotionele lichaam genoemd, vormt een enorm belangrijk onderdeel in ontwikkelings groei, in heelwording! Emoties hebben altijd iets heftigs, iets dramatisch in zich. Denk maar aan felle angstaanvallen, aan paniek, woede of intens verdriet. Emoties nemen je geheel in beslag en trekken je weg uit je  centrum! Op dat moment kun je niet meer helder zijn.

Praktijk Transire kan je helpen emoties en gevoelens beter te kanaliseren.

Het kind in jou

Het probleem is dat je wanneer je die heftige boosheid voelt, dat je je bevindt op het niveau van jezelf waarin je nog steeds het verloren kind bent, het kind dat op zoek ging, en geen uitwegen zag. Dat kind is er nog steeds. Maar op dát niveau vind je geen antwoorden. Het is eigenlijk niet meer dan logisch dat dit kind heel kwaad is: het begrijpt er niets van!! Het antwoord op deze boosheid ligt echter op een ander niveau van je bewustzijn. Jij bent namelijk méér dan dat verloren stuk in jezelf.

Er is een niveau in jezelf waarin je kunt voelen dat jij méér bent dan dat verloren, machteloze kind. Daar waar je dat kind in je bewustzijn kunt opnemen, ben jij groter dan dat kind. Dit kun je vanuit het volwassen deel. En als een liefdevolle vader/moeder omhul je vanuit dit gevoelvolle bewustzijn dat verdrietige, boze verloren kind. En daarmee lost deze filterstructuur, de overtuiging van verloren en onmachtig zijn, gaandeweg op. Het is onmogelijk om deze betekenis met behulp van het verstand uit te leggen. Het kan alleen door ervaring heen duidelijk worden.

Praktijk Transire

Wij hebben een aantal therapieën in huis om die verbinding naar dat machteloze kind te maken. Dit doe ik d.m.v. van hypnotherapie of familieopstellingen.   Mensen ervaren dan dat er warmte  en ruimte in hen zelf ontstaat.  Dit is altijd een mooi moment.