Praktijk transire voor traumaverwerking EMDR in de regio zuid oost brabant en noord limburg (Deurne Helmond Venray Gemert Venlo Boxmeer).

EMDR Venray

EMDR therapie in regio Venray 

Bepaalde schokkende gebeurtenissen in het leven kunnen een grote impact hebben op een mens. Deze gebeurtenissen kunnen zo diep geworteld zijn dat er een trauma ontstaat. Wanneer iemand een traumatische ervaring opdoet is het niet altijd vanzelfsprekend dat men op eigen kracht de gebeurtenis verwerkt. Denk bijvoorbeeld aan het ontwikkelen van psychische klachten door seksueel misbruik of mishandeling. Deze herinneringen aan de gebeurtenis zijn zeer beangstigend voor een persoon en kan het normale leven ontwrichten. EMDR therapie kan hierbij helpen. Praktijk Transire actief in regio Venray is gespecialiseerd in deze vorm van therapie en heeft in het verleden al veel mensen in Venray geholpen met EMDR therapie.

Wat is EMDR therapie

EMDR therapie staat voor Eye Movement Desensitization and Reprocessing. De therapie is bedoeld voor mensen die last hebben van een traumatische ervaring. De therapie is 25 jaar geleden overgewaaid uit Amerika en is voor het eerst beschreven door de psychologe Francine Shapiro. Tegenwoordig is deze therapie doorontwikkeld tot een volwaardige en effectieve therapeutische methode.

Praktijk Transire is altijd op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen in het werkveld en wij volgen meerdere opleidingen en cursussen om kwalitatieve zorg te leveren en te blijven leveren. Voor EMDR therapie in Venray ben je bij Praktijk Transire aan het juiste adres.

Aanleiding voor EMDR therapie

Iedereen kan een traumatische ervaring opdoen. Er zijn dan ook verschillende aanleidingen om EMDR toe te passen. Hoe moeilijk het ook is, het is uiterst belangrijk om de eerste stap te zetten door contact op te nemen met een EMDR therapeut. Deze eerste stap is het begin van jouw persoonlijke groei. Durf je dit niet zelf? Praat dan eerst met een vertrouwenspersoon over je schokkende ervaring(en). In de praktijk zien we maar al te vaak dat mensen niet aan de bel durven te trekken (denk aan mishandeling of seksueel misbruik) of er wordt in de thuisomgeving verteld dat men zich niet zo moet aanstellen (ongeluk, ziekte of verlies). Wij vinden dit zonde, aangezien EMDR therapie mensen gelukkig leert leven met een traumatische ervaring.

Onderstaande schokkende gebeurtenissen kunnen leiden tot een trauma of verwerkingsproblemen:

  • Misbruik, mishandeling of getuige zijn van een mishandeling;
  • Seksueel misbruik, aangranding of verkrachting;
  • Ziekte of het verlies van een geliefde;
  • Ongeval of verwonding;
  • Het meemaken van een ramp (oorlog, natuurramp, brand);

Praktijk Transire heeft al veel mensen geholpen met het verwerken van een trauma middels EMDR in Venray. Onze praktijk combineert verschillende behandelmethoden om voor jou het beste resultaat te realiseren.

Werking van EMDR bij Praktijk Transire in Venray 

Om op het begin zoveel mogelijk informatie te verzamelen over de gebeurtenis wordt gevraagd om een traumatische ervaring te bedenken. De beelden en het gevoel die daarbij hoort is input voor het verwerkingsproces. Bij het verwerkingsproces wordt dit gedaan in combinatie met een stimuli, zoals bijvoorbeeld een vinger die op 30 cm afstand voor de ogen heen en weer beweegt. Het is de bedoeling dat de cliënt deze volgt. Daarnaast gebruiken wij ook methodes met geluiden. De cliënt krijgt een koptelefoon op en hoort iedere keer een geluid van het ene oor naar het andere oor. Dit wisselen we af met periodes van rust.

Tijdens de rustperiode vragen we aan de cliënt welke gedachten naar boven komt. EMDR therapie brengt doorgaans een hoop gedachten, beelden en gevoelens met zich mee. Elke sessie vragen we wat de meest opvallende verandering is. Daarna start een nieuwe sessie met een stimuli. Het uiteindelijke doel met EMDR is ervoor zorgen dat de ervaring zijn emotionele lading verliest.

Op zoek naar een professionele EMDR therapeut in Venray? Neem contact op met Praktijk Transire.

Vakkundige EMDR therapie in regio Venray 

Ben je woonachtig in regio Venray en heb je een traumatische ervaring gehad? Dan heb je wellicht baat bij EMDR therapie. Neem contact op met Praktijk Transire voor een eerste afspraak en je zal merken dat na een aantal sessies EMDR therapie de traumatische gebeurtenis wat verlicht. Naast EMDR passen wij ook andere alternatieve therapieën om de cliënt zo goed mogelijk te helpen.

De zorg die wij verlenen valt onder alternatieve geneeswijzen en beweegzorg. De zorg is voor kinderen onder de 18 jaar opgenomen in het basispakket. Volwassenen kunnen alternatieve geneeswijzen en beweegzorg vergoed krijgen uit de aanvullende verzekering. Informeer bij jouw zorgverzekering of je de behandelingen vergoed krijgt. De tarieven voor EMDR therapie vind je op onze tarievenpagina.

In onze praktijk kun je ook terecht voor cesartherapie, psychosomatische klachten en hypnotherapie.

TOP