Praktijk transire voor traumaverwerking EMDR in de regio zuid oost brabant en noord limburg (Deurne Helmond Venray Gemert Venlo Boxmeer).

EMDR Helmond

EMDR therapie in regio Helmond 

In het leven kunnen bepaalde gebeurtenissen diep ingrijpend zijn. Z’n gebeurtenis verwerkt het merendeel zelfstandig op eigen kracht. Toch kan het voorkomen dat ervaringen zo diep geworteld zijn dat er hulp nodig is van een EMDR therapeut. Denk bijvoorbeeld aan het ontwikkelen van psychische klachten door seksueel misbruik of mishandeling. De herinneringen aan deze gebeurtenis zijn zeer beangstigend voor een persoon en na een loop van tijd komt hierdoor het ‘normale’ leven in gedrang. EMDR therapie kan hierbij helpen. Praktijk Transire is gespecialiseerd in deze vorm van therapie en heeft veel ervaring in regio Helmond met EMDR therapie.

Wat is EMDR therapie

EMDR therapie staat voor Eye Movement Desensitization and Reprocessing. De therapie is bedoeld voor mensen die last hebben van een traumatische ervaring. De therapie is 25 jaar geleden overgewaaid uit Amerika en is voor het eerst beschreven door de psychologe Francine Shapiro. Tegenwoordig is deze therapie doorontwikkeld tot een volwaardige en effectieve therapeutische methode.

Aanleiding voor EMDR therapie 

Er zijn verschillende aanleidingen om EMDR therapie toe te passen. Het belangrijkste is om de eerste stap te maken door contact op te nemen met een EMDR therapeut. Durf je dit niet zelf? Praat dan eens met een vertrouwenspersoon over je schokkende ervaring(en). In werkelijkheid merken we maar al te vaak dat mensen niet durven (denk aan mishandeling of seksueel misbruik) of er wordt verteld dat men zich niet moet aanstellen (ongeluk, ziekte of verlies). Onderstaande schokkende gebeurtenissen kunnen leiden tot een trauma of verwerkingsproblemen:

  • Misbruik, mishandeling of getuige zijn van een mishandeling;
  • Seksueel misbruik, aangranding of verkrachting;
  • Ziekte of het verlies van een geliefde;
  • Ongeval of verwonding;
  • Het meemaken van een ramp (oorlog, natuurramp, brand);

Praktijk Transire heeft al veel mensen geholpen met EMDR therapie in regio Helmond. Onze praktijk combineert verschillende behandelmethoden om voor jou het beste resultaat te realiseren.

Werking van EMDR bij Praktijk Transire in Helmond

Om op het begin zoveel mogelijk informatie te verzamelen over de gebeurtenis wordt gevraagd om een traumatische ervaring te bedenken. De beelden en het gevoel die daarbij horen is input voor het verwerkingsproces. Het verwerkingsproces wordt gedaan in combinatie met een stimuli, zoals bijvoorbeeld een vinger die op 30 cm afstand voor de ogen heen en weer beweegt. Het is de bedoeling dat de cliënt deze volgt. Daarnaast gebruiken wij ook methodes met geluiden. De cliënt krijgt een koptelefoon op en hoort iedere keer een geluid van het ene oor naar het andere oor. Dit wisselen we af met periodes van rust.

Tijdens de rustperiode vragen we aan de cliënt welke gedachten naar boven komt. EMDR therapie brengt doorgaans een hoop gedachten, beelden en gevoelens met zich mee. Elke sessie vragen we wat de meest opvallende verandering is. Daarna start een nieuwe sessie met een stimuli. Het uiteindelijke doel met EMDR is ervoor zorgen dat de ervaring zijn emotionele lading verliest.

Op zoek naar een professionele EMDR therapeut in Helmond? Neem contact op met Praktijk Transire.

Vakkundige EMDR therapie in regio Helmond

Ben je woonachtig in regio Helmond en heb je een traumatische ervaring gehad? Dan heb je wellicht baat bij EMDR therapie. Neem contact op met Praktijk Transire voor een eerste afspraak en je zal merken dat na een aantal sessies EMDR therapie de traumatische gebeurtenis wat verlicht. Naast EMDR passen wij ook andere alternatieve therapieën toe om de cliënt zo goed mogelijk te helpen.

De zorg die wij verlenen valt onder alternatieve geneeswijzen en beweegzorg. De zorg is voor kinderen onder de 18 jaar opgenomen in het basispakket. Volwassenen kunnen alternatieve geneeswijzen en beweegzorg vergoed krijgen uit de aanvullende verzekering. Informeer bij je zorgverzekering of je de behandelingen vergoed krijgt. EMDR in regio Helmond, de tarieven vind je op onze tarievenpagina.

In onze praktijk kun je ook terecht voor cesartherapie, psychosomatische klachten en hypnotherapie.

TOP